Špagety boloňské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Sůl
  • 900 g Špagety, Makarony
  • 200 g Tuk
  • 1000 g Rajčata
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Kečup
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Šunka dušená
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2370 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 439.4 mg
  • Vláknina 8213 mg
  • Vitamín A 8213 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody téměř doměkka - nesmějí být převařené. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/4 tuku.

  • 2

    Na zbylém tuku krátce podusíme na malé kostičky nakrájenou šunku, opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a přidáme kečup. Vše krátce podusíme a přisolíme.

  • 3

    Uvařené špagety promícháme s podušenou horkou směsí a mírně opepříme.

  • 4

    Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Komentáře k receptu