Vepřové kotlety na smetaně s liškami
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
 - 150 g Slanina vepřová
 - 300 g Lišky čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 527 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 204.8 mg
 - Draslík 868 mg
 - Vláknina 2040.1 mg
 - Vitamín A 2040.1 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky, větší houby na čtvrtky, česnek na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. Očištěné kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Na slanině zpěníme cibuli, přidáme česnek a houby a chvíli smažíme. Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran, přimícháme houbovou směs, podlijeme vodou a na mírném plameni podusíme. Když je maso měkké, přimícháme smetanu, petrželovou nať, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.