Šnečí maso smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 10 ks Hlemýždi
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 214.2 mg
  • Draslík 458 mg
  • Vláknina 5992.1 mg
  • Vitamín A 5992.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájený celer, pepř, sůl, muškátový květ a lehce opečeme. Přidáme vývar a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu, svaříme a rozmixujeme. Necháme vychladnout.

  • 2

    Pyré plníme do formiček a do každé zamáčkneme jednoho šneka. Dáme do mrazáku a necháme zmrznout. Poté vyndáme šneky z formiček a obalíme v trojobalu - mouka, vajíčko, strouhanka. Pozvolna smažíme, aby se šnek prohřál.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu