Italský fíkový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 100 g Fíky sušené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 126.2 mg
  • Vláknina 3872 mg
  • Vitamín A 3872 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy mouky smícháme v míse, fíky nakrájíme najemno..

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba smíchané druhy mouky přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme tymián a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané fíky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Komentáře k receptu