Chleboví šneci s pikantní náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 35 mg
  • Vláknina 721.3 mg
  • Vitamín A 721.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Pažitku a petrželku omyjeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek a ještě chvilku restujeme. Pánev odstavíme z ohně a ke směsi přimícháme nakrájenou pažitku a petrželku.

  • 3

    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.

  • 4

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 5

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

  • 6

    Potom z těsta vyválíme placku o velikosti přibližně 30 x 20 cm, potřeme ji směsí z pánve, z delší strany zarolujeme a rozkrájíme na 8 dílů. Dortovou formu lehce vymažeme, závitky do ní vložíme na výšku a přikryté necháme na teplém místě kynout 45 minut až 1 hodinu.

  • 7

    Pečeme přibližně 35 až 40 minut v troubě, předehřáté na 220 stupňů Celsia, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu