Chleboví šneci s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 75 g Med včelí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 14.8 mg
  • Vláknina 204.3 mg
  • Vitamín A 204.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, 25 g másla, 50 g medu a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami, a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.

  • 4

    Během přípravy těsta v pekárně v misce rozetřeme 75 g másla, 25 g medu a 1 lžíci cukru.

  • 5

    Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Z těsta vyválíme placku o rozměru 30 x 25 cm a pomažeme ji dvěma třetinami rozetřeného másla s medem tak, aby na okraji jedné z delších stran zůstal 2,5 cm proužek nepomazaného těsta. Z druhé strany těsto svineme do rolády, tu pak rozkrájíme na 12 stejných dílů a dáme je na výšku na olejem mírně potřený plech. Na horní stranu každé rolády navršíme část zbylé směsi másla s medem, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.

  • 6

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a šneky pečeme přibližně 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení je sundáme z plechu a necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu