Italské chlebové tyčinky se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 25 g Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.04 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 13.4 mg
  • Vláknina 436 mg
  • Vitamín A 436 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a půl lžičky soli. Oba druhy mouky smícháme, směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.

  • 4

    Z těsta oddělujeme kousky ve velikosti vlašského ořechu, ty pak vyválíme na tyčinky o síle tužky a pokládáme na olejem mírně potřený plech. Všechny tyčinky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a osolíme. Nenecháváme je již znovu kynout.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů a tyčinky v ní pečeme přibližně 10 - 15 minut, až získají zlatavou barvu a budou křupavé. Upečemé necháme pomalu vychladnout.

Komentáře k receptu