Chlebíček z pivního těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 157.7 mg
 - Draslík 419.4 mg
 - Vláknina 5370 mg
 - Vitamín A 5370 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené ovoce nakrájíme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme pivo k varu, přisypeme ovoce, cukr, máslo, 15 minut podusíme a pak zchladíme.
 - 
                                3
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní pivní směs s ovocem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva.
 - 
                                4
Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
 - 
                                5
Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez ovoce, namočeného v pivu, umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přilijeme pivo s ovocem a znovu promícháme.
 - 
                                6
Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
 - 
                                7
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.