Chlebíček z pivního těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Meruňky sušené
  • 100 g Křížaly (sušená jablka)
  • 100 g Třešně sušené
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr třtinový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2.25 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 419.4 mg
  • Vláknina 5370 mg
  • Vitamín A 5370 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce nakrájíme na jemno.

  • 2

    V hrnci přivedeme pivo k varu, přisypeme ovoce, cukr, máslo, 15 minut podusíme a pak zchladíme.

  • 3

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní pivní směs s ovocem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva.

  • 4

    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 5

    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez ovoce, namočeného v pivu, umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přilijeme pivo s ovocem a znovu promícháme.

  • 6

    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 7

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu