Netučný chlebíček s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Cukr třtinový
  • 225 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mošt jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 198 mg
  • Vláknina 9365 mg
  • Vitamín A 9365 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jablečný mošt přivedeme v hrnci k bodu varu, přisypeme nakrájené kosusky jablka a rozinky, 5 minut dusíme a pak necháme zchladnout.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný mošt s ovocem, přidáme vejce, mouku, cukr s prášek do pečiva.

  • 3

    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a to pak dáme do pečicí nádoby, kterou vložíme do přístroje.

  • 5

    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 6

    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.

  • 7

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu