Netučný chlebíček s jablky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 3 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 198 mg
- Vláknina 9365 mg
- Vitamín A 9365 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jablečný mošt přivedeme v hrnci k bodu varu, přisypeme nakrájené kosusky jablka a rozinky, 5 minut dusíme a pak necháme zchladnout. 
- 
                                2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný mošt s ovocem, přidáme vejce, mouku, cukr s prášek do pečiva. 
- 
                                3Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. 
- 
                                4Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a to pak dáme do pečicí nádoby, kterou vložíme do přístroje. 
- 
                                5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. 
- 
                                6Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá. 
- 
                                7Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        