Jahodový džem, připravený v domácí pekárně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Jahody zahradní
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 350 g Cukr želírovací
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 117.8 mg
  • Vláknina 3019.5 mg
  • Vitamín A 3019.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody dobře omyjeme, nakrájíme a necháme okapat.

  • 2

    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní jahody, želírovací cukr, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

  • 3

    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

  • 4

    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

  • 5

    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Komentáře k receptu