Fusilli zapečené s masovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Těstoviny Fusilli
  • 300 g Směs klobásová
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cuketa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 114.4 mg
  • Draslík 312 mg
  • Vláknina 7143.8 mg
  • Vitamín A 7143.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fusilli uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s 1 lžící oleje.

  • 2

    Prohněteme mleté maso spolu s vejcem a tvarohem, opepříme a tvarujeme knedlíčky, zhruba 15 ks. Omyjeme a očistíme cukety a nakrájíme je na podélné plátky o tloušťce asi 1/2 cm. Několik plátků odložíme stranou, ostatní nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nadrobno nakrájíme.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme masové knedlíčky a na silném ohni je asi 4 minuty ze všech stran dozlatova osmažíme. Poté je vyjmeme a na pánev přidáme další 2 lžíce oleje. Na rozpáleném oleji osmahneme kostičky cukety, cibuli a česnek. Poté přidáme rajčata a smetanu. Vše dochutíme solí, pepřem a nasekanými jehličkami rozmarýnu. Povaříme 3 minuty bez pokličky, aby se nám tekutina trochu zredukovala.

  • 4

    Připravíme si zapékací mísu, do které dáme polovinu omáčky. Na omáčku poklademe těstoviny a knedlíčky, přelijeme zbytkem omáčky. Navrch rozložíme plátky cukety a pomocí mašlovačky potřebe zbytkem oleje. Nakonec posypeme strouhaným ementálem.

  • 5

    Předehřejeme troubu na 225ºC (horkovzdušnou troubu na 200ºC) a vložíme do ni připravený nákyp. Pečeme asi 15 minut ve střední části. Hotové těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu