Těstoviny Fusilli zapečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprika červená
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 385.7 mg
  • Vláknina 11927.8 mg
  • Vitamín A 11927.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.

  • 2

    Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme papriky, mícháme a opékáme je přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce potom přimícháme nakrájená rajčata, kečup a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.

  • 3

    Do druhého hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.

  • 4

    Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.

  • 5

    Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu