Obložené chlebíčky s lososem z pumprniklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb samožitný
  • 100 g Losos ve vlastní šťávě
  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 40 g Česnekové máslo
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 154.9 mg
  • Vláknina 762 mg
  • Vitamín A 762 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z plátků samožitného tmavého chleba formičkou vykrojíme malé kulaté chlebíčky (24 kousků) o průměru přibližně 6 cm. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Žlutou papriku a malou chilli papričku omyjeme, papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, dáme je do mísy a promícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou. Suchou klobásu nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme petrželku kudrnku, lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Plátky uzeného lososa (ve vlastní šťávě nebo v oleji) nakrájíme na proužky.

  • 2

    V misce vymícháme sýr Lučinu s rozetřeným česnekem. Přidáme lžíci majonézy, dochutíme solí a krém vyšleháme.

  • 3

    Plátky chlebíčků rozdělíme na dvě části. První část potřeme česnekovým máslem, pokryjeme je kolečky klobásy a ozdobíme proužky papriky s chilli papričkou a nakrájenou cibulkou.

  • 4

    Druhou část chlebíčků namažeme vyšlehaným krémem, poklademe na ně plátky lososa a ozdobíme proužky cibulky a petrželky.

  • 5

    Chlebíčky upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu