Toustový chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 30 g Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3.2 dl Mléko odtučněné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 175.5 mg
  • Vláknina 6370.3 mg
  • Vitamín A 6370.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko s rozpuštěným máslem, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a med. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro tousty, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

  • 3

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu přikrytý utěrkou vychladnout.

Komentáře k receptu