Špenátové suflé s parmezánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 19 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 336.4 mg
- Draslík 885.1 mg
- Vláknina 6276 mg
- Vitamín A 6276 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do pánve vyklopíme omytý špenát a prolisujeme k němu česnek. Poté vše dvě minuty mícháme na mírném ohni, aby špenát trochu změkl. Přendáme ho do mixéru, přidáme strouhanku a smetanu. Lehce promixujeme, aby se vše spojilo. 
- 
                                2Do robotu nyní přidáme žloutky a parmezán. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme špetku muškátu. Opět lehce promixujeme. 
- 
                                3Nakonec z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do mísy, kam dáme i špenátovou směs. Pořádně vše promícháme a dáme do zapékací mísy péct na 15 minut při teplotě 200 stupňů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        