Malý bílý chléb z domácí pekárny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 260 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 113.2 mg
  • Vláknina 408.8 mg
  • Vitamín A 408.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.

  • 3

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou a necháme ho pomalu vychladnout.

  • 4

    Kráječem na chleba ho můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.

Komentáře k receptu