Středně velký bílý chléb z domácí pekárny

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.6 mg
  • Vláknina 445 mg
  • Vitamín A 445 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.

  • 3

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme pomalu vychladnout.

  • 4

    Kráječem na chleba můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.

Komentáře k receptu