Omeleta se sýrem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 491.3 mg
  • Draslík 205.5 mg
  • Vláknina 3300 mg
  • Vitamín A 3300 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce s mlékem a solí.

  • 2

    1/4 směsi vlijeme na pánev s rozehřátým olejem a když vejce začnou tuhnout, posypeme je 50g okapaného hrášku a 30g nadrobno nakrájeného sýru.

  • 3

    Omeletu dopečeme ve středně vyhřáté troubě, v půli přeložíme a ihned podáváme.

  • 4

    Stejným způsobem připravíme další 3 omelety.

Komentáře k receptu