Hřebenatky s květákovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 182 g
 - Sodík 1780 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 699.5 mg
 - Vláknina 4992.5 mg
 - Vitamín A 4992.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 124.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné máslo a 4 minuty restujeme. Zalijeme mlékem, přiklopíme a další 4 minuty podusíme. Nakonec vlijeme smetanu, přivedeme k varu a 2 minuty povaříme, osolíme, zakryjeme a už odstavené necháme pár minut dojít. Ještě horké rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
Hřebenatky( vyjmuté z ulity) poprášíme kari, osolíme, opepříme a postupně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme 1 minutu z každé strany a otáčíme v pořadí, v jakém jsme je skládali na pánev. Opečené hřebenatky uchováme v míse.
 - 
                                4
Květákové pyré rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Hřebenatky podélně rozkrojíme, na řezu osolíme, opepříme a rozložíme na pyré, před podáváním přelijeme omáčkou z hrozinek a kapary.