Hřebenatky s květákovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Květák
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kari koření
  • 500 g Hřebenatka
  • 100 g Kapary
  • 100 g Hrozinky
  • 40 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 1780 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 699.5 mg
  • Vláknina 4992.5 mg
  • Vitamín A 4992.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 124.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné máslo a 4 minuty restujeme. Zalijeme mlékem, přiklopíme a další 4 minuty podusíme. Nakonec vlijeme smetanu, přivedeme k varu a 2 minuty povaříme, osolíme, zakryjeme a už odstavené necháme pár minut dojít. Ještě horké rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Hřebenatky( vyjmuté z ulity) poprášíme kari, osolíme, opepříme a postupně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme 1 minutu z každé strany a otáčíme v pořadí, v jakém jsme je skládali na pánev. Opečené hřebenatky uchováme v míse.

  • 4

    Květákové pyré rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Hřebenatky podélně rozkrojíme, na řezu osolíme, opepříme a rozložíme na pyré, před podáváním přelijeme omáčkou z hrozinek a kapary.

Komentáře k receptu