Smaženice z hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 371.9 mg
 - Draslík 1305.3 mg
 - Vláknina 15105.2 mg
 - Vitamín A 15105.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek pokrájíme na tenké plátky. Na pánev vložíme sádlo, nasypeme kmín a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a kmín praská, přihodíme plátky česneku a část nakrájených čerstvých hub. Počkáme přibližně 5 minut, potom přidáme zbytek hub a krupičku. Pražíme, dokud se neodpaří tekutina, kterou houby pustily. Následně rozklepneme vejce, osolíme a opepříme směs. Úplně stáhneme plamen, smaženici necháme dojít. Hotový pokrm před servírováním ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
 - 
                                2
Z krajíců chleba opečeme na pánvi na troše sádla topinky, které zlehka potřeme česnekem a servírujeme ke smaženici.