Ústřice se špenátem zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Strouhanka
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Ústřice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 646.1 mg
  • Vláknina 5471.3 mg
  • Vitamín A 5471.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, celer na malé kostičky, listy špenátu dobře omyjeme a nasekáme, šalotku drobně pokrájíme. Ementál nastrouháme do misky, přisypeme strouhanku, smícháme dohromady. Zapneme troubu, aby se nahřála.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme česnek, který necháme jen provonět, přimícháme připravený celer, nakonec vmícháme špenát, necháme jen projít máslem, podle chuti osolíme, opepříme a pánev stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Čerstvé ústřice uvolníme ze skořápek, vodu ze skořápek scedíme do kastrůlku, maso vydlabeme, (prázdné skořápky namočíme do studené vody a potom je důkladně omyjeme) položíme do do kastrůlku s vodou z ústřic. Maso s vodou zahřejeme, kastrůlek odstavíme z ohně, maso vybereme z vody.

  • 4

    Umyté skořápky naskládáme na plech, naplníme je připraveným špenátem, na špenát položíme maso z ústřic, na povrch lžičkou přiměřené množství sýra. Ústřicemi naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pod grilem zapečeme tak, aby sýr a strouhanka měly zlatavou barvu.

  • 5

    Hotové ústřice vytáhneme z trouby, rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu