Vepřové kotlety frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 130.9 mg
  • Draslík 607.5 mg
  • Vláknina 953.3 mg
  • Vitamín A 953.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby.

  • 2

    Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme.

  • 3

    Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.

Komentáře k receptu