Polévka citrónová se skořici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Citrony
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Bramborová kaše sušená
  • 20 g Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Sirup citronový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 349.5 mg
  • Vláknina 18835 mg
  • Vitamín A 18835 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté citróny nastrouháme do hrnce, posypeme vanilkovým cukrem, přidáme z citrónu vymačkanou šťávu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Polévku podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem a skořicí a také podle sebe přilijeme citrónový sirup. Vše zamícháme, chvilku povaříme, polévku přecedíme přes síto, vrátíme zpátky do hrnce a na sporák.

  • 2

    Do studené vody vsypeme bramborovou moučku, vidličkou rozšleháme, za stálého míchání pomalu vléváme do polévky, kterou znovu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Žloutky rozkvedláme a pomalu pomocí míchání je vmícháme do polévky.

Komentáře k receptu