Salát z pampelišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 60 g Mozzarella
  • 750 ml Voda pitná
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 3 hrst Pampeliškové listy
  • 3 hrst Pampeliška květ
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Želé pampeliškové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1145 kcal
  • Sacharidy 246 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 246 g
  • Cholesterol 23.7 mg
  • Draslík 53.6 mg
  • Vláknina 325 mg
  • Vitamín A 325 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé čerstvé pampeliškové listy omyjeme a nasekáme asi na 2 cm kousky. Připravíme zálivku z bílého vinného octa, dijonské hořčice, slunečnicového oleje, pampeliškového želé a vše promícháme s pampeliškovými listy.

  • 2

    Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme a necháme okapat. Z květů otrháme žluté okvětní lístky a promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin. Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Scezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.

  • 3

    Rosol z pampeliškových květů zvýrazní aroma pampeliškových listů a tvoří protiváhu kyselosti bílého vinného octa. Ozdobíme plátky mozzarelly z buvolího mléka.

Komentáře k receptu