Nadýchaný pizza chléb se šunkou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Solamyl
  • 20 g Droždí
  • 100 g Šunka dušená
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko nízkotučné
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 208.7 mg
  • Vláknina 7064.8 mg
  • Vitamín A 7064.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku a pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.

  • 3

    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.

  • 4

    Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.

  • 5

    Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou šunku a žampiony. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.

  • 6

    Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.

Komentáře k receptu