Celerovo-jablečný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 201.7 mg
  • Vláknina 4675 mg
  • Vitamín A 4675 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme celer a pokrájíme ho na nudličky, můžeme ho také nastrouhat na struhadle. Omyté jablko nakrájíme na nudličky, které lehce a opatrně promícháme s celerovými nudličkami. Mírně pocukrujeme, lehce posolíme a zakápneme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Hotový celerovo-jablkový salát se dobře hodí jako příloha například k pečenému vepřovému masu.

Komentáře k receptu