Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 400 g špecle
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 159 mg
  • Vláknina 3225 mg
  • Vitamín A 3225 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nasekáme cibuli. Na pánev vlijeme olej a vhodíme cibulku, necháme zpěnit a zesklovatět. Mezitím na kostičky nakrájíme uzené maso a přidáme do pánve. Z kysaného zelí slijeme nálev. Zdá-li se nám příliš kyselé, můžeme ho propláchnout vodou.

  • 2

    Zelné nudličky překrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Ponecháme 10 minut na plotně dusit. Pak vložíme uvařené špecle a promícháme je se základem z masa a zelí. Počkáme, až se trochu prohřejí, a nakonec zalijeme smetanou. Necháme na plotně dojít. Na závěr osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu