Uzené maso dušené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová uzená plec
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1765 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 51.2 mg
  • Vláknina 890.1 mg
  • Vitamín A 890.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle, zaprášíme chilli kořením. Přidáme maso vcelku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. V rendlíku maso obracíme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu zredukujeme. Mírně zchladlé maso naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou.

Komentáře k receptu