Roštěná se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 200 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 200 g Okurky nakládané
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 230.2 mg
  • Vláknina 3866.7 mg
  • Vitamín A 3866.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky roštěné po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Plátky roštěné zprudka osmažíme po obou stranách na másle s olejem, přimícháme cibuli a chvíli smažíme. Maso podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme. Omáčku přecedíme, vmícháme do ní okurky a přelijeme jí maso.

Komentáře k receptu