Zapečené ravioli s antipasti
Suroviny
- 100 g Mandle
 - 200 g Sýr Parmezán
 - 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Těstoviny Ravioli
 - 200 g Antipasti
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tresť mandlová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šalvěj sušená
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 2244 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 143.9 mg
 - Draslík 457.1 mg
 - Vláknina 8789.8 mg
 - Vitamín A 8789.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené ravioli scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC).
 - 
                                2
Tvrdý pikantní sýr nastrouháme. Připravíme hrnec, ve kterém za míchání ohříváme rajčata i se šťávou, přidáme nakládané míchané antipasti a mandlové aroma. Ohříváme, dokud se sýr nezačne tavit. Vše dochutíme solí, pepřem a drcenou šalvějí.
 - 
                                3
Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem a vyložíme vařenými ravioli.
 - 
                                4
Ravioli poklademe směsí zeleniny a rajčat, rovnoměrně rozprostřeme. Navrch nasypeme plátky mandlí a vločky másla. Vložíme do horní části trouby, zapékáme 5-6 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, ravioli upravíme na talíře a podáváme.