Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 242 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 146.2 mg
- Draslík 486.5 mg
- Vláknina 18871 mg
- Vitamín A 18871 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1244.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev předem nakrájíme na kolečka a v sušičce na ovoce usušíme. Před další přípravou namočíme do vody. 
- 
                                2Rýži uvaříme, smícháme s mrkví a loupanými slunečnicovými semínky. V míse rozšleháme vejce s mlékem a nastrouhaným sýrem. Dochutíme kořením, přidáme k rýži a promícháme. 
- 
                                3Hmotu přemístíme do vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        