Rigatoni s lososem a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 300 g Losos - filety
  • 300 g Těstoviny Rigatoni
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 g Šafrán
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 793 mg
  • Vláknina 15000.8 mg
  • Vitamín A 15000.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.9 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brokolici, otrháme růžičky, stonky oloupeme a pokrájíme. Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba po 4 minutách vaření přidáme k těstovinám stonky brokolice a po dalších dvou minutách i růžičky. Po dovaření těstoviny s brokolicí scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.

  • 2

    Mandle spaříme a oloupeme slupky, nakrájíme na plátky. V pánvi bez tuku mandlové plátky opražíme, sejmeme z pánve a odložíme stranou.

  • 3

    Citron omyjeme, osušíme a půlku nakrájíme na plátky. V hrnci dáme vařit 125 ml vody a bílé víno s 1 lžičkou soli a plátky citronu. Petrželku opláchneme a vložíme do vroucí vody.

  • 4

    Omyjeme a osušíme lososa, vložíme ho do vývaru s petrželkou a asi 7 minut na mírném plameni povaříme.

  • 5

    Lososa s opatrností vyjmeme z vývaru a rozdělíme na větší části. Vývar přecedíme do misky.

  • 6

    Na pánvi zpěníme máslo a pomocí malé děrované naběračky odebereme bílou syrovátku. K máslu přilijeme vývar a za míchání přidáme mletý šafrán. Omáčku na silném ohni vaříme, dokud se nám nevyvaří zhruba 1/3. Poté ji stáhneme ze sporáku a necháme částečně vychladnout.

  • 7

    Těstoviny a brokolici přelijeme omáčkou a mícháme, dokud se těstoviny nezbarví do žluta. Vmícháme kousky lososa a dochutíme solí a pepřem. Salát upravíme do misek a podáváme vlažný, posypaný plátky mandlí.

Komentáře k receptu