Kompot z rebarbory pečený v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 48

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Maliny
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 kg Reveň (Rebarbora)
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 24 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 66.8 mg
  • Vláknina 1905.8 mg
  • Vitamín A 1905.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný. Jinak ihned plníme do sterilizovaných nebo horkou vodou vypláchnutých sklenic a pořádně uzavřeme.

Komentáře k receptu