Vepřové medailonky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 578.7 mg
  • Vláknina 1759.8 mg
  • Vitamín A 1759.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a osolíme.

  • 2

    Z omyté vepřové kýty nakrájíme 8-12 tenčích plátků, osolíme je, opepříme a na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách.

  • 3

    Maso upravíme na talíře, pokryjeme osmaženými žampiony a ozdobíme omytými listy hlávkového salátu.

Komentáře k receptu