Dort z jogurtu
Suroviny
- 350 g Mouka polohrubá
 - 220 g Cukr krupice
 - 170 g Jogurt bílý
 - 240 g Ořechy vlašské
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 140 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1431 kcal
 - Sacharidy 137 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 132 g
 - Cholesterol 321.2 mg
 - Draslík 828.8 mg
 - Vláknina 15444.5 mg
 - Vitamín A 15444.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Vmícháme rozšlehaná vejce, jogurt, olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, skořici a ořechy, které jsme nasekali najemno.
 - 
                                2
Směs vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
 - 
                                3
Upečený dort necháme prochladnout na mřížce, můžeme podávat posypaný moučkovým cukrem.