Dušené skopové maso s bramborami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopová kýta
  • 200 g Rajčata
  • 180 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 300 g Brambory
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 543.5 mg
  • Vláknina 8033.1 mg
  • Vitamín A 8033.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso očistíme a nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, sterilované fazolky slijeme a necháme okapat. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Maso orestujeme na oleji, přimícháme cibuli, sůl, pepř a orestujeme. Přidáme brambory a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké.

  • 3

    Nakonec vmícháme rajčata a fazolky. Směs necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu