Skopové maso dušené se špenátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 39 g
- Sodík 755 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 742.3 mg
- Vláknina 12866.7 mg
- Vitamín A 12866.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mao očistíme od blan a přebytečného loje a nakrájíme na kostky, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. 
- 
                                2Maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Podle potřeby doléváme vodu. Přisypeme brambory, rozmražený špenátový protlak, česnek, zakápneme citronovou šťávou, provaříme, zahustíme jíškou a dodusíme. 
- 
                                3Pokrm servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        