Skopové maso dušené se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Skopová plec
  • 600 g Brambory
  • 600 g Špenátový protlak mražený
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Jíška hotová světlá
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 742.3 mg
  • Vláknina 12866.7 mg
  • Vitamín A 12866.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mao očistíme od blan a přebytečného loje a nakrájíme na kostky, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Podle potřeby doléváme vodu. Přisypeme brambory, rozmražený špenátový protlak, česnek, zakápneme citronovou šťávou, provaříme, zahustíme jíškou a dodusíme.

  • 3

    Pokrm servírujeme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu