Čínská rajská polévka s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1521 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 140.4 mg
  • Draslík 576.1 mg
  • Vláknina 3010.5 mg
  • Vitamín A 3010.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 634.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vejce rozšleháme v misce metlou, Solamyl rozmícháme s trochou vody. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce osmahneme nakrájené maso, zasypeme ho špetkou kmínu a pánev odstavíme z ohně.

  • 3

    V hrnci přivedeme do varu vývar, přidáme čtvrtky rajčat a 10 minut vaříme. Pak přidáme osmahnuté maso, cukr, Vegetu a rozmíchaný Solamyl. Za stálého míchání polévku vaříme, dokud nezhoustne. Na závěr přiléváme do vařící polévky pomalu kolem dokola kraje hrnce rozšlehaná vejce. Polévku už nemícháme, aby vajíčka utvořila větší noky. Podle chuti osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu