Rajčatový koláč s olivami

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 140 g Protlak rajčatový
  • 125 g Mozzarella
  • 90 g Olivy černé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 90 g Mák - semena
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 299 mg
  • Vláknina 11994.5 mg
  • Vitamín A 11994.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku zpracujeme s máslem, mákem, cukrem, solí a pepřem na drobenku. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme 30 minut v chladničce.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji opékáme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a nadrcený česnek 3-5 minut. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, nasekanou bazalku a cukr. Směs podle chuti osolíme, opepříme a podusíme 5-7 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Těsto rozválíme a vložíme do kulaté koláčové formy o průměru 30cm. Okraje trochu vytáhneme a dno propícháme vidličkou. Korpus předpékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia 15 minut.

  • 4

    Potom na korpus rozprostřeme vychladlou rajčatovou náplň, posypeme nastrouhaným sýrem, olivami a pečeme ještě 15-20 minut.

  • 5

    Koláč ozdobíme nasekanou bazalkou a můžeme podávat teplý i studený.

Komentáře k receptu