Sekaná s omáčkou ze zakysané smetany

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 3441 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 258.2 mg
  • Draslík 248.4 mg
  • Vláknina 7895.2 mg
  • Vitamín A 7895.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mleté maso s oloupanou, nasekanou cibulí, strouhankou, solí, pepřem, paprikou, hořčicí a nasekanou petrželkou. Vmícháme rozšlehané vejce a vše dobře propracujeme.

  • 2

    Polovinu masové směsi vmáčkneme do olejem vymazané formy,poklademe natvrdo uvařenými, oloupanými vejci a pokryjeme zbylou směsí. Povrch uhladíme.

  • 3

    Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a sekanou pečeme 30-40 minut.

  • 4

    Upečenou sekanou vyjmeme z trouby, necháme 10 minut prochladnout ve formě, vyklopíme a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Podáváme s připravenou omáčkou, vhodnou přílohou jsou brambory nebo zelenina.

  • 6

    Příprava omáčky: Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhanými okurkami a nasekanými kapary.

Komentáře k receptu