Sekaná pečeně

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Slanina vepřová
  • 20 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 90 g Strouhanka
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 150 g Hovězí maso přední
  • 220 g Vepřový bok
  • 150 g Vepřový ořez
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 70.6 mg
  • Draslík 185.2 mg
  • Vláknina 885 mg
  • Vitamín A 885 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso omyjeme, mírně osolíme a jemně umeleme s cibulí. Za postupného přilévání studené vody vymícháme na lepkavou hmotu.

  • 2

    Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a polovinu na hrubo umeleme, druhou polovinu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Do masové hmoty přidáme strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosátou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme šišky, které vkládáme do pekáče vytřeného tukem.

  • 4

    Po krátkém zapečení sekanou podlijeme trochou vody a za občasného přelévání šťávou (výpekem) a dolévání vody ji upečeme do zlatavé barvy.

  • 5

    Nakonec upečenou sekanou vyjmeme, výpek rozředíme vodou, přisolíme, přecedíme a převaříme.

Komentáře k receptu