Zvěřinová gulášová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 20 g Celer - nať
  • 300 g Cibule
  • 300 g Kančí maso
  • 80 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 g Kmín celý
  • 3 g Majoránka
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 50 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Paprika zelená
  • 3 g Paprika mletá pálivá
  • 5 g Podravka
  • 300 g Jelení maso
  • 20 g Jíška hotová tmavá
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 55.4 mg
  • Draslík 937.2 mg
  • Vláknina 15440.3 mg
  • Vitamín A 15440.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřezky z jeleního a kančího masa pokrájíme na drobné kostičky, brambory očistíme, nakrájíme na střední kostičky, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, zelenou papriku bez jádřince na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli se zelenou paprikou, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme brambory, petrželovou nať, celerovou nať, kmín, povaříme 10 minut. Vyndáme natě, brambory i s vodou přilijeme k masu, okořeníme bobkovým listem, česnekem, majoránkou, přidáme strouhanou mrkev, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.

  • 3

    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a horkou podáváme.

Komentáře k receptu