Vepřová játra smažená (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Játra vepřová
  • 200 g Strouhanka
  • 30 g Sůl
  • 80 g Vejce slepičí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 69.45 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1397 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 335.8 mg
  • Draslík 304 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, naklepeme a okraje nařízneme.

  • 2

    Plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.

  • 3

    Játra osolíme ihned po vyjmutí z tuku.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu