Roláda z vepřového bůčku plněná mletým hovězím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salám měkký
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1597 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 233.1 mg
  • Draslík 800.4 mg
  • Vláknina 1147.7 mg
  • Vitamín A 1147.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Salám nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí a kousky salámu, přidáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme.

  • 3

    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

  • 4

    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vodou.

  • 5

    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

  • 6

    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

  • 7

    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu