Roláda z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1250 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 205.7 mg
  • Draslík 436.4 mg
  • Vláknina 1944.5 mg
  • Vitamín A 1944.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček vykostíme, rozřízneme na plát a rozklepeme do šířky. Maso potřeme hořčicí a česnekem utřeným se solí, posypeme trochou Vegety, poklademe plátky uzeného masa.

  • 2

    Rohlík nakrájíme na kolečka, zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, necháme prosáknout, rozmělníme vidličkou a rozetřeme na bůček. Poklademe nudličkami papriky, bůček stočíme do rolády a ovážeme nití.

  • 3

    Roládu vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklicí. Během pečení maso občas obracíme. Dopékáme bez pokličky.

Komentáře k receptu