Plněné dýně - patisony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 45 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 150.7 mg
- Draslík 215.5 mg
- Vláknina 2572.3 mg
- Vitamín A 2572.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem. 
- 
                                2Očistíme česnek, drobně ho posekáme. Omyjeme malou chilli papričku, rozpůlíme ji a nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky. 
- 
                                3Do mísy dáme všechny připravené ingredience, které promícháme se smetanou, podle chuti solí a pepřem. Směs nalijeme do připravených patisonů, opatrně je položíme na plech a pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 190 °C přibližně 30 minut. 
- 
                                4Plněné patisony podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        