Párková roláda z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Párky jemné
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1570 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 464.4 mg
  • Vláknina 50.3 mg
  • Vitamín A 50.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.

  • 2

    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

  • 3

    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

  • 5

    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

  • 6

    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu