Jihočeské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 236 mg
 - Draslík 643.5 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Játra opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na plátky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
 - 
                                2
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z Masoxu a krátce podusit.
 - 
                                4
V jiné pánvi na zbylém rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kolečka párků, plátky jater a opečeme. Opečené párky a játra z pánve vyjmeme do mísy a dáme do tepla. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme hladkou moukou a zalijeme masoxovým vývarem. Vaříme, dokud nezačne houstnout.
 - 
                                5
Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme porci osmažených párků a jater a přelijeme šťávou.