Toskánská grilovaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Olej olivový extra panenský
  • 400 g Balsamico ocet
  • 250 g Olivy nakládané
  • 200 g Šalotka
  • 100 g Víno Marsala
  • 100 g Rukola
  • 10 g Sůl
  • 1.2 kg Paprika červená
  • 1 kg Lilek
  • 1 kg Cuketa
  • 0.5 kg Portobello
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 906.4 mg
  • Vláknina 17310 mg
  • Vitamín A 17310 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 176.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé červené papriky omyjeme, osolíme a celé (aby zůstaly šťavnaté) ogrilujeme do tmavohněda. Horké je vložíme do nádoby, přikryjeme fólií, kterou dobře utěsníme. Papriky se orosí a po 10 minutách půjdou dobře oloupat.

  • 2

    Šalotku oloupeme, osolíme a v dezertním víně povaříme doměkka. Očištěné lilky a malé cukety podélně nakrájíme na plátky přibližně 5 mm silné, z obou stran je osolíme a rovněž necháme 10 minut „vypotit“. Sůl vytáhne vodu, zelenina se bude lépe grilovat a zůstane křehčí. Žampiony Portobello očistíme a na olivovém oleji opečeme doměkka. Plátky lilků a cuket ogrilujeme.

  • 3

    Houby i zeleninu necháme při pokojové teplotě vychladnout, poté ji pokapeme balsamicovým octem Vecchio a panenským olivovým olejem, přidáme ligurské olivy s peckou a ozdobíme lístky čerstvé rucoly.

Komentáře k receptu