Biskupský chlebíček bez vážení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Tuk ztužený
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Čokoláda na vaření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 258.8 mg
  • Draslík 248.8 mg
  • Vláknina 7546.7 mg
  • Vitamín A 7546.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce, ořechy i čokoládu nasekáme nadrobno a smícháme s 1 lžící mouky (na lžíce odvažujeme až po nakrájení). Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme polovinu mouky a polovinu ovocné směsi a polovinu pevného sněhu z bílků. Poté vmícháme zbytek mouky s kypřícím práškem, druhou polovinu ovocné směsi a bílkového sněhu.

  • 2

    Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 250 °C a 5 minut zprudka pečeme, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme asi 1/2 hodiny.

  • 3

    Chlebíček vyklopíme z formy, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Ukládáme zabalený do alobalu.

  • 4

    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu